Voorstelling | historie | Diksmuids Boterhuis Brugge, Belgie

historie

Since 1933 ... Een huis met traditie, dat proef je.

Since 1933 ... Een huis met traditie, dat proef je.

 

Het Diksmuids Boterhuis, de oudste kaaswinkel van Brugge,werd opgericht in 1933 door dhr Alfons Willems. Zijn huwelijk met Louise Bolle bleek vruchtbaar en werd met maar liefst tien kinderen gezegend. Als vierde van de tien werd dochter Lut vanaf haar 18de ingeschakeld om te helpen met haar vader in de "Beurrerie de Dixmude". Aanvankelijk werd er enkel boter verkocht ( 400 tot 800 kg per week ) en slechts 4 soorten kaas: Belgische Comté, Herve, jonge en belegen kaas. 

In 1979 nam Lut de winkel over van haar vader en groeide het Diksmuids Boterhuis uit tot een gerenommeerde specialiteitenzaak met een assortiment van meer dan 200 kaassoorten waarvan 25 variëteiten geitenkaas.
Wat de fijne vleeswaren betreft ruimde de traditionele Jambon d’Ardenne door de jaren heen plaats voor tal van hammen uit diverse landen waaronder de Spaanse Ibérico de belotta en Serrano ham, de Italiaanse San Daniële en Parma, Franse Bayonneham. 

In april 2011 werd de winkel overgenomen door dhr en mevr Rodenbach-Verhelle. Lut nam afscheid van haar winkel en de traditie werd verder gezet door Isabel Verhelle, gediplomeerd kaasmeester.

Diksmuids Boterhuis: artisanale kazen in exclusiviteit. Het beste adres voor uw kaasplank.

Het Diksmuids Boterhuis is gerennomeerd voor haar verfijnde kaasschotels met perfect geaffineerde kazen. Bij het samenstellen van een kaasplank houden wij o.a. rekening met het seizoen waarin bepaalde kazen op hun best zijn. Onze kazen worden steeds jong aangekocht om nadien in ideale omstandigheden verder te kunnen rijpen. Wist u trouwens dat een groot deel van onze kazen rechtstreeks wordt aangekocht bij ambachtelijke kaasproducenten uit Frankrijk. Tweewekelijks bezoeken wij de vroegmarkt van Rungis bij Parijs om ons kliënteel een persoonlijke en unieke selectie te kunnen aanbieden.

Geschenkmanden

Geschenkmanden

Een mooi ogend geschenkpakket : is leuk om te geven, te krijgen en te genieten !
Wij maken geschenkmanden klaar naar uw wens en budget.
In de winkel helpen wij u graag bij het samenstellen van uw geschenkmand.
Al onze manden worden mooi verpakt en voorzien van een met de hand gemaakte strik.
De manden zijn het hele jaar door, op bestelling, verkrijgbaar.
Voor grote aantallen vragen wij om tijdig te bestellen !
Ook mooi verpakte geschenkbonnen zijn steeds te verkrijgen.
Elke kaasliefhebber zal in de wolken zijn met een kaas-geschenkbon.